Markedsplads

Klik her for at oprette en profilOverrækkelse af bevis.

For 3 år siden mistede jeg min mand Jørgen Fredsted.

Jørgen er nok kendt af mange af de ældre i salen, men der er mange yngre, som aldrig har hørt om ham, så jeg vil lige ridse et par ting op..

Lige fra skoletiden bankede hans hjerte for fægtningen. Han startede med at fægte på Birkerød Kostskole, hvor han var dagelev, og da han gik i gymnasiet var han med til at stifte Fægteklubben Attaque Birkerød, som han senere blev formand for. I klubben havde vi mange unge fægtere, som klarede sig godt på landsbasis. Jørgen selv nåede aldrig helt til tops, men han klarede sig godt, og han var flere gange provinsmester.

Jørgen elskede fægtningen for fægtningens egen skyld, og han gik tit mere op i at træne med børnene og de unge i stedet for sig selv.

I slutningen af 1970erne blev han formand for Dansk Fægteforbund. Det var han i en årrække. Derigennem fik han også adgang til Dansk Idrætsforbund, hvor han kom med i Lovudvalget og Appeltudvalget (idrættens højesteret, som kan kaldte det. Det var han, lige til han var 70 år.

Da Thomas Sørensen for nogle år siden trak sig som formand for Fægtekunstens Venner, overtog Jørgen posten, og den havde han til sin død.

P.g.a. en personlig tragedie i familien stoppede Jørgen i en årrække som aktiv fægter, men i sine sidste år tog han fægtningen op igen, da man startede Gilleleje Fægteklub.

Jørgen fremhævede altid fægtningen, som en sport man kan dyrke hele livet og det beviste han jo også.

Han nåede lige at købe nyt fægteudstyr, og det er da ikke så dårligt, når man er fyldt 70!

Jørgen ytrede flere gange ønske om at han gerne på en eller anden måde ville støtte dansk fægtning. og her især ungdommen. Jeg har derfor besluttet at skænke en sum til dette formål. Jeg kender jo ikke personligt de unge fægtere, så jeg har bedt nogle fra Fægtekunstens Venner om hjælp, og jeg har i år valgt en ung fægter, som jeg synes har udmærket sig indenfor fægtningen, og hun får 15.000 kr i støtte til udgifter i forbindelse med fægtning.

Jeg vil gerne bede Laeticia Jørgensen om at komme herop.

Du har allerede deltaget i så mange turneringer både rundt om i Danmark og i udlandet, din unge alder taget i betragtning. Hvordan kan man nå det, når man også skal gå i skole? Heldigvis har min

erfaring lært mig, at dygtige sportsudøvere takket være en god selvdisciplin også normalt klarer skolegang og uddannelse godt.

Laeticia, du er bare 16 å, og du har allerede mange fine resultater: 2010/11 Bochum Tyskland, kårde, nr. 3

  1. 2010 Mahauts julestævne, kårde, nr. 1

  2. 2011 DM B + U, damekårde, nr. 1

  3. 2012 DM U 14, damekårde, nr. 2

2013/14 Malmø Open, damefleuret, nr. 3

  1. 2014 DM juniores, fleuret nr. 3

  2. 2015 DM juniores, fleuret nr. 2

  1. 2015 DM Senior damefleuret, nr. 1

  2. 2016 DM Senior damefleuret, nr. 1

Til lykke

Denne side er drevet af Klubmodul.dk