Markedsplads

Klik her for at oprette en profilFlot fægtning i Teheran

Af Christian og Pál Jauernik 

Det er ikke hver dag, en håndfuld danske fægtere lige kommer forbi Iran, og vi blev også mødt med stor interesse. Det iranske fægteforbund afholdt Junior World Cup, og 5 danske fægtere - 4 kårdefægtere fra Hellerup Fægte-Klub og 1 sabelfægter fra Fægteklubben Trekanten - lagde vejen forbi.

Allerede i lufthavnen kunne vi mærke, at vi var kommet lidt væk fra gængse Europa og havde rigelig tid til at tænke over det kommende stævne i de kilometerlange køer. Vel gennem told/pas/kontrol/stempler skulle vores største udfordring i Teheran folde sig ud. Det var ikke regler, forbud, burkaer og andre fordomme om Iran, der styrede vores oplevelser, men trafikken. At overleve det trafikale kaos, ignorering af selv basale trafikregler, kørsel med livsforagt og kamikazelignende overhalinger er et kunststykke i sig selv.

Vi forventede derfor det værste om organiseringen af World Cup-stævnet. Kaos fra trafikken var dog afløst af et perfekt og flot gennemført stævne, hvor især arabiske og asiatiske deltagere udgjorde størstedelen af fægterne. Kun to europæiske nationer deltog: Danmark og Østrig.

Alle kårdefægterne fra Hellerup Fægte-Klub gik sikkert videre igennem første puljerunde. Herefter sad Hannibal Al Awssi og Christian Jauernik direkte over til top 32, mens Viktor Gaardsted og Alexander Brems måtte kæmpe for at komme videre fra de 64. Den unge kadetfægter Alexander Brems fægtede fantastisk og kom overbevisende igennem til top 32, mens Viktor akkurat missede videre avancement. I kampen om at være blandt de bedste 16 tabte både Hannibal og Alexander desværre knebent, mens Christian uden de store problemer vandt. Christian fortsatte den suveræne stil og vandt 15-5 i 1/8-finalen, men måtte desværre se sig slået af en tyrker i kvartfinalen 15-12 og endte dagen på en 6. plads. Resultatet betyder dog, at Christian rykker op på en flot 28. plads på junior verdensranglisten. Et godt resultat for alle Hellerup-fægtere, som til marts skal forsvare Danmarks ære, hvor de forventes at udgøre junior herrelandsholdet på kårde.    

Om søndagen fægtede sabelfægteren Sebastian Bringstrup fra Fægteklubben Trekanten og fik en flot 7. plads.
Denne side er drevet af Klubmodul.dk