Markedsplads

Klik her for at oprette en profilKom i gang

Miniløverne er børnene i alderen 5-8 år, som er nybegyndere. Miniløverne fægter om onsdagen kl. 16.00-17.00. 
Børnene kan starte løbende. Så I kan starte når som helst i sæsonen. Bare kom op i klubben og vær med! Kom gerne lidt før kl. 16.30 og kig på. Klubben er åben fra kl. 16.00.
 
Træning
Du kan deltage i den ordinære træning på følgende hold:
Er du mellem 8 - 15 år, kan du komme: mandag/tirsdag/torsdag kl. 17.00-18.30 og onsdag kl 17:30-19:00. Mandag er forbeholdt nybegyndere.
Er du voksen og over 16 år, kan du komme: mandag/tirsdag/onsdag/torsdag kl. 19.30-21.30 
Man kan træne lige så mange gange man har lyst. Det er dog en fordel at man træner minimum to gange om ugen. Det gør ikke noget at det er begge våben. Man behøver altså ikke, med træning to gange om ugen, at træne kun kårde eller kun fleuret.
Du kan komme og prøve at træne gratis 3-4 gange. Herefter vil trænerne bede dig, om at du melder dig ind i klubben. 
Du melder dig ind her på hjemmesiden under Indmeldelse. 
Du kan låne fægteudstyr af klubben i det første kvartal efter, du er begyndt at træne i klubben. Herefter forventer vi, at du selv begynder at investere i dit eget udstyr.
Medbring selv lange træningsbukser, sportssko, T-shirt og håndklæde. 
 
Hvorfor starte på fægtning?

Fordi det er sjovt og giver sved på panden! Fægtning er en spændende sport, som giver dig mulighed for at udvikle din styrke, smidighed, hurtighed og de små grå celler. Fægtning er også en sport med kultur, lange traditioner, god stemning og ånden: Nok er vi fjender på fægtebanen, men vi er venner alle andre steder. Fægtning er en individuel kampsport, hvor man under ordnede rammer kan komme af med sine aggressioner, kan få et adrenalinkick og få opfyldt barndommens musketerdrømme.

Hvad sker der til træningen?

At blive en god fægter kræver grundlæggende træning af 4 ting: den fysiske grundform, benarbejde, fægtelektioner, kamptræning. Disse 4 ting trænes i den daglige træning.

Vi starter med opvarmning på alle hold. Fægtning er langt mere fysisk krævende end det ser ud til. Når du ser OL eller VM i fægtning i fjernsynet, ser du atleter, der har trænet hver dag i mange år. Deres form er i top og de får det til at se let ud. Der er endvidere mulighed for at pleje grundformen i styrketræningsrummet i huset.

Herefter følger benarbejdet. Benarbejdet lærer fægteren at bevæge sig effektivt på fægtebanen. Det er hårdt slid, men et godt benarbejde er måske 70% af en god fægter. Under benarbejdet trænes benene til at bevæge sig automatisk efter forholdene i fægtekampen, så du til sidst ikke behøver at tænke derpå – ligesom når du går på gaden. Fægtelektioner lærer fægteren at anvende sit våben kombineret med benarbejdet. Du lærer bl.a. angreb, finter, bindinger, slag på klingen, spidssikkerhed, og forsvar med parader og modangreb. Fægtelektioner er individuel indlæring med en instruktør, hvor man systematisk indøver bestemte bevægelser med instruktøren som modstander, så bevægelserne kommer til at ligge på rygraden som en refleks i en fægtekamp. Fægtelektioner med en fægtemester / instruktør er den klassiske måde at lære fægtning på.

Benarbejde og lektioner trænes gennem hele fægtekarrieren, for der er altid ting, der skal rettes eller perfektioneres, og man kan altid lære nyt. Elitefægtere vil endvidere træne deres fysiske grundform yderligere.

Kamptræningen, kaldet assautfægtning, består af fægtekampe for træningens skyld og er nok det sjoveste og det, som de fleste bruger mest tid på. Under fægtekampen træner du dine teknikker, dit benarbejde, din taktiske forståelse, kamppsykologi og meget mere. Man bliver ikke en god fægter uden kamp.

Er det farligt at fægte?

Fægtning er en kampsport, og der er altid en vis risiko forbundet med enhver fysisk udfoldelse. I Hellerup fægteklub lægger vi vægt på sikkerheden og instruerer i sikkerhedsmæssig optræden. I sidste ende er sikkerhed fægterens eget ansvar. Fægteudstyret er idag fremstillet, så det minimerer risikoen for skader forårsaget af våbnene. Man får dog ofte blå mærker eller røde striber. Hvis man udviser en passende forsigtighed og hensynsfuldhed og følger klubbens sikkerhedsbestemmelser for optræden og reglementeret påklædning, burde skader kunne undgås. 

De fleste skader i fægtning er almindelige sportsskader grundet overbelastning af især benene.

Hvad med stævner og konkurrencer?

I en fægtekamp er der altid en taber og en vinder. På denne vis er der ikke den store forskel på almindelige fægtekampe under træningen på Fægtesalen og deltagelse i en konkurrence. Så hvorfor ikke, springe ud i det og deltage i rigtige fægtestævner med det samme?

I Hellerup Fægte-Klub ser vi gerne, at så mange fægtere som muligt repræsenterer klubben til stævner og konkurrencer.

Konkurrencer er ikke kun for elitefægtere men for alle. Ved konkurrencer får du en sportslig oplevelse og får mulighed for at udvikle din fægtning. Til konkurrencer er der masser af spænding og du kommer til at møde andre fægtere end de fra klubben. Desuden er deltagelse i stævner en social og kulturel oplevelse – du møder nye mennesker og kommer måske også ud at rejse. Der er mange forskellige stævner i ind – og udland på forskelligt niveau. På Fægtesalen bliver stævneinvitationer ophængt og du kan altid spørge din træner til råds.

 
Denne side er drevet af Klubmodul.dk