Markedsplads

Klik her for at oprette en profilHistorisk EM-medalje til Hellerup fægtere

Det danske herrelandshold i fægtning skrev dansk fægtehistorie fredag den 21/6, da holdet vandt EM-sølv ved EM i Düsseldorf.

Det danske hold bestod af Patrick Jørgensen, Frederik von der Osten, Troels Robl alle fra Hellerup fægteklub samt Kenneth Knudsen fra Kalundborg fægteklub.

Det var et par ekstremt nervepirrende finaler der blev fulgt i de danske hjem og på storskærm i flere fægteklubber landet over.

I kvartfinalen slog Danmark de regerende verdensmestre fra Schweiz ud i en meget spændende kamp, der først blev afgjort i overtiden, da Danmark vandt med et enkelt point 39-38.

I semifinalen slog Danmark Estland ud med resultatet 40-32, hvorefter Danmark var klar til finalen mod de forsvarende europamestre fra Rusland.

Her måtte Danmark i en meget tæt og spændende finale se sig besejret af Rusland, der topper verdensranglisten.

I finalen var Danmark med til stillingen 11-11, men så trak russerne langsomt fra og inden den 9. og sidste kamp á tre minutter førte Rusland 26-21.

I sidste kamp fik Patrick Jørgensen udlignet til 28-28, og kom sågar foran 29-28 med kun 22 sekunder tilbage af kampen, ved udløb af den ordinære tid, havde Rusland igen fået udlignet til 30-30. I den forlængede tid lykkedes det dog Rusland at få sat den sidste og afgørende touche, hvormed de vandt finalen 31-30.

Stort tillykke til de danske fægtere med sølvet.

Denne side er drevet af Klubmodul.dk