Markedsplads

Klik her for at oprette en profilOm klubben


Hellerup Fægte-Klub (HFK) har eksisteret siden 1944 og har i alle årene haft som mål at udbrede fægtekunsten til alle interesserede.

HFK er en af de få klubber i Danmark, som har en fuldtidsansat fægtemester samt en fægtesal, der udelukkende benyttes af klubben - i alle ugens dage.

I Hellerup Fægte-Klub er det muligt at deltage i den daglige træning på alle niveauer, at komme på klubbens elitehold samt få ene-lektioner af klubbens fægtemester.

Klubben tilbyder også at afholde diverse events, så som polterabend, firmaturneringer, arrangementer for skoleklasser, hvor alle får mulighed for at prøve at fægte (se Events).


Hellerup Fægte-Klub er en fægteklub for alle aldersgrupper. Klubben havde i 2016 ca. 200 medlemmer, hvoraf de 130 var aktive medlemmer. Omtrent 80 medlemmer er børn og unge under 25 år. Vi har medlemmer, som fægter for underholdningens og konditionens skyld, og fægtere, som træner på eliteplan. 

I Hellerup Fægte-Klub lægger vi vægt på fægtning på alle tre våben: fleuret, kårde og sabel. Derudover ønsker vi at lægge vægt på et godt socialt miljø blandt medlemmerne, medlemmernes engagement i klubbens arbejde, fysisk udfoldelse, gode sportslige oplevelser og ikke mindst gode sportslige resultater. 

Klubbens faciliteter – salen, styrketræningsrum, gymnastiksal 

Klubbens fægtesal er et atmosfærefyldt loftsrum med et specielt gulv på ca. 500 m2, som er ideelt til dyrkning af fægtesporten. Der er fem fægtebaner, som kan udvides til ti, således at 20 fægtere kan fægte med elektrisk markering på samme tid, når forholdene i øvrigt tillader det. På store træningsaftner kan pladsen godt synes trang, men hellere en fyldt sal end en tom klub. Fægtesalen er helt enestående i Danmark og samtidig den smukkeste. 

På fægtesalen findes endvidere omklædningsrum til begge køn, hyggekrog med bordfodbold, køkken og sodavandsmaskine, samt bord til reparation af våben. 

I forbindelse med ansættelsen af en fuldtidstræner har klubben projekteret udbygning af Fægtesalen med et lille kontor. Ansøgningen sagsbehandles p.t. hos Gentofte Kommune.


I fællesskab med de andre klubber i Hellerup Havn kan medlemmerne benytte et styrketræningsrum, som ligger i bygningen, hvor klubben holder til. 

Hertil kommer en gymnastiksal, som kan benyttes i vinterhalvåret i klubbens tildelte træningstider og i sommerhalvåret af dem, som kommer først til mølle. Der er badminton - og volleynet samt basketballmål i gymnastiksalen, som også kan benyttes til floorball ved lån af klubbens floorballudstyr. 

Klubben ligger lige ud til Hellerup Strand og Strandpark, hvorfor en tur i havet eller en picnic på plænen ligger lige for.
Denne side er drevet af Klubmodul.dk