Start til fægtning i Hellerup Fægte-Klub


Hvorfor starte på fægtning? 

Fordi det er sjovt og giver sved på panden! 

Fægtning er en spændende sport, som giver dig mulighed for at udvikle din styrke, smidighed, hurtighed og de små grå celler.

Fægtning er også en sport med kultur, lange traditioner, god stemning og ånden: Nok er vi modstandere på fægtebanen, men vi er venner alle andre steder. 

Fægtning er en individuel kampsport, hvor man under ordnede rammer kan komme af med sine aggressioner, kan få et adrenalinkick og få opfyldt barndommens musketerdrømme.

 

Hvordan starter jeg? Tilmeld dig 2 gratis prøvetræninger og kom og prøv

Du kan komme og prøve at træne gratis 2 gange. Herefter vil trænerne bede dig, om at du melder dig ind i klubben (se vejledning om indmeldelse nedenfor). 

Vi vil rigtig gerne have, at du tilmelder dig den første prøvetræning, så vi ved, du kommer. Du kan se ledige tider og tilmelde dig gratis prøvetræning via Motivu.

Har du spørgsmål vedr. tilmelding til gratis prøvetræning eller dit kommende medlemskab, så ring 5053 6314 eller skriv til info@hellerupfaegteklub.dk

Medbring selv lange træningsbukser, sportssko, T-shirt og håndklæde.

Du kan låne fægteudstyr af klubben i det første kvartal, efter du er begyndt at træne i klubben. Herefter forventer vi, at du selv begynder at investere i dit eget udstyr.


Eller tilmeld dig et introduktionskursus 

For børn har vi i 1. halvår af 2024 også introduktionskurser til fægtning á 7 mandage eller torsdage som alternativ til 2 gratis prøvetræninger - du behøver ikke indmelde dig, når du køber kurset. Find kursusdatoer for børnekurser 1. halvår 2024 her.

For voksne har vi i 1. halvår af 2024 også introduktionskurser til fægtning á 7 mandage eller onsdage som alternativ til 2 gratis prøvetræninger - du behøver ikke indmelde dig, når du køber kurset. Find kursusdatoer for voksenkurser i 1. halvår 2024 her.

 

Gode træningstider for begyndere

 

Du kan som begynder deltage i den ordinære træning på følgende hold:

 

5-8 år - Miniløverne: Miniløverne fægter om tirsdagen kl. 16.30-17.30. 

8-13 år - Børnehold: Holdet fægter mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 16.00-17.30. Begyndere er velkomne alle dagene.

12-17 år - Ungdomshold: Holdet fægter mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 17.30-19.00. Begyndere er velkomne alle dagene.

Voksne - Seniorhold: Holdet fægter mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 19.00-21.00. Begyndere er velkomne alle dagene, men mandag og onsdag aften er der bedst tid og plads til begyndere.

Man kan træne lige så mange gange man har lyst. Det er dog en fordel, at man træner minimum to gange om ugen. 


Se træningstider for alle klubbens medlemmer her. 

 

Indmeldelse - Vejledning

Efter 2 gratis prøvetræninger skal du melde dig ind i Hellerup Fægte-Klub for at fortsætte med at træne hos os. Din træner beder dig derom. Du kan spørge træneren om råd vedrørende indmeldelse og holdtilmelding.

Du skal oprette en medlemsprofil og tilmelde dig et hold / et medlemskab med tilknyttet betalingskort via HFK's hjemmeside. Alle dele er nødvendigt for gyldigt medlemskab - du er ikke gyldigt medlem ved bare at oprette en profil, der skal nemlig betales et kontingent, som trækkes over dit betalingskort ved tilmelding til et hold eller medlemskab.

Læs vejledning her, som viser, hvor på hjemmesiden du kan oprette profil og tilmelde dig hold / medlemskab. 

 

Kontingentsatser - pr. 2024

Klubbens kontingentsatser for hold og medlemskab vedtages hvert år på generalforsamlingen.

Kontingent opkræves halvårligt 01.01. og 01.07.:

Aktivt medlemskab, der giver adgang til træning, stævnedeltagelse m.m.: 

  • Miniløver (5-8 år): 1225kr. pr. halvår.
  • Børnehold (8-13 år): 1950kr. pr. halvår
  • Ungdomshold (12-17 år): 1950kr. pr. halvår
  • Studiemedlemskab (18-30 år): 1225kr. pr. halvår
  • Voksenhold (fra 16 år): 2100kr. pr. halvår
  • Elitemedlemskab: 2600kr. pr. halvår

Der ydes familierabat på 20% pr. 2. familiemedlem. 

Passivt medlemskab, som er en slags støttemedlemskab: 350kr. pr. år.



Hvad sker der til træningen?

At blive en god fægter kræver grundlæggende træning af 4 ting: den fysiske grundform, benarbejde, fægtelektioner, kamptræning. Disse 4 ting trænes i den daglige træning.

Vi starter med opvarmning på alle hold. Fægtning er langt mere fysisk krævende, end det ser ud til. Når du ser OL eller VM i fægtning i fjernsynet, ser du atleter, der har trænet hver dag i mange år. Deres form er i top, og de får det til at se let ud. Der er endvidere mulighed for at pleje grundformen i styrketræningsrummet i huset.

Herefter følger benarbejdet. Benarbejdet lærer fægteren at bevæge sig effektivt på fægtebanen. Det er hårdt slid, men et godt benarbejde er måske 70% af en god fægter. Under benarbejdet trænes benene til at bevæge sig automatisk efter forholdene i fægtekampen, så du til sidst ikke behøver at tænke derpå – ligesom når du går på gaden.

Fægtelektioner lærer fægteren at anvende sit våben kombineret med benarbejdet. Du lærer bl.a. angreb, finter, bindinger, slag på klingen, spidssikkerhed, og forsvar med parader og modangreb. Fægtelektioner er individuel indlæring med en instruktør, hvor man systematisk indøver bestemte bevægelser med instruktøren som modstander, så bevægelserne kommer til at ligge på rygraden som en refleks i en fægtekamp. Fægtelektioner med en fægtemester / instruktør er den klassiske måde at lære fægtning på.

Benarbejde og lektioner trænes gennem hele fægtekarrieren, for der er altid ting, der skal rettes eller perfektioneres, og man kan altid lære nyt. Elitefægtere vil endvidere træne deres fysiske grundform yderligere.

Kamptræningen, kaldet assaultfægtning, består af fægtekampe for træningens skyld og er nok det sjoveste og det, som de fleste bruger mest tid på. Under fægtekampen træner du dine teknikker, dit benarbejde, din taktiske forståelse, kamppsykologi og meget mere. Man bliver ikke en god fægter uden kamp.

 

Er det farligt at fægte?


Fægtning er en kampsport, og der er altid en vis risiko forbundet med enhver fysisk udfoldelse. I Hellerup Fægte-Klub lægger vi vægt på sikkerheden og instruerer i sikkerhedsmæssig optræden. 

I sidste ende er sikkerhed fægterens eget ansvar. 

Fægteudstyret er i dag fremstillet, så det minimerer risikoen for skader forårsaget af våbnene. Man får dog ofte blå mærker eller røde striber. Hvis man udviser passende forsigtighed og hensynsfuldhed og følger klubbens sikkerhedsbestemmelser for optræden og reglementeret påklædning, burde skader kunne undgås. 

De fleste skader i fægtning er almindelige sportsskader grundet overbelastning af især benene.

Ansvar: Al træning i klubben sker på medlemmets eget ansvar.

Forsikring: Klubbens forsikringer dækker ikke det enkelte medlems idrætsudøvelse i forbindelse med træning. Derfor er det fornuftigt, at du undersøger, om din private (ulykkes)forsikring dækker fægtning. Nogle forsikringsselskaber, fx Tryg og Topdanmark, dækker fægtning på linje med andre idrætsgrene, mens andre kategoriserer fægtning som en kampsport under begrebet ”farlig sport”, som ikke dækkes uden en tillægsforsikring.

 

Hvad med stævner og konkurrencer? 

I en fægtekamp er der altid en taber og en vinder. På denne vis er der ikke den store forskel på almindelige fægtekampe under træningen på Fægtesalen og deltagelse i en konkurrence. Så hvorfor ikke, springe ud i det og deltage i rigtige fægtestævner med det samme? 

I Hellerup Fægte-Klub ser vi gerne, at så mange fægtere som muligt repræsenterer klubben til stævner og konkurrencer. 

Konkurrencer er ikke kun for elitefægtere, men for alle. Ved konkurrencer får du en sportslig oplevelse og får mulighed for at udvikle din fægtning. Til konkurrencer er der masser af spænding, og du kommer til at møde andre fægtere end dem fra klubben. Desuden er deltagelse i stævner en social og kulturel oplevelse – du møder nye mennesker og kommer måske også ud at rejse. Der er mange forskellige stævner i ind – og udland på forskelligt niveau.

 På Fægtesalen bliver stævneinvitationer ophængt, og du kan altid spørge din træner til råds, om hvilke konkurrencer der passer til dig.

 





Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram