David Bonde - 1974

Startede fægtning i 1990 (16 år gammel). Har været medlem af HFK siden 1991.

Nuværende rolle

Aktivt medlem, med fokus på at komme til træning så ofte det er muligt. Samt vinde over alle de små håbefulde fægtelømler så længe det er muligt.

Bedste resultater

 

  • 5 gange senior individuel danmarksmester på kårde i 1997, 2003, 2005, 2006 og 2007.
  • Vinder af “Haut-Rhin de COLMAR” 1996
  • 2. plads til Ystad 2005
  • 14 gange dansk seniormester på hold (12 gange kårde og 2 gang fleuret).

 

Udenfor fægtning

David er uddannet fysioterapeut og driver sin egen klinik i Værløse.

Hvordan startede du til fægtning?

Jeg startede til fægtning i 10. klasse, hvor det var muligt, at tilmelde sig et hold på Allerød ungdomsskolen, under ledelse af Hellerupfægter Søren Thrane. Jeg havde forinden tilfældigt set fægtning i fjernsynet, og var blevet fascineret af det hvide tøj, og havde besluttet, at det måtte jeg prøve.

Til sæsonafslutningen inviterede Søren holdet ned i Hellerup Fægte-Klub, hvor vi havde mulighed for at fægte mod de “rigtige” fægtere. Her blev vi taget godt imod, specielt af klubbens formand, og det var derfor naturligt, at HFK blev min klub.

Jeg har fået min fægteopdragelse af Marion Witzcak og Sylvester Wilk og valgte ret hurtigt at kården skulle være mit våben. I 1996/1997 havde jeg et kortere ophold i Fechtzentrum Heidenheim, hvor jeg ike lavede andet end at fægte.

Efter hjemkomsten fra Heidenheim lavede jeg et skift til fleuretten og trænede derfor en periode under Boris Fomenko. I 2000 satte en voldsom knæskade mig ud af spillet i et par år. Da knæet igen var klar til at blive fægtet på, var det atter kården, der blev det foretrukne våben.

Hvad har du fået ud af fægtning?

Fægtning har været en så stor del af mit voksne liv, at den selvfølgelig har haft sit aftryk. En masse gode oplevelser, en masse gode venner, udfordring af konkurrencegenet samt tilfredsstillelsen ved, at være god til noget.

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram