Hans H. von der Osten, kårdefægter og født i 1961

Hans startede tilbage i 1973, hvor han sammen med sin skolekammerat tog bussen fra Værløse til Hellerup for at fægte. Dette blev han ved med og har været et fast indslag på salen tirsdage og torsdage i snesevis af år.

Nuværende rolle

Udover at være aktiv fægter, har Hans været klubbens formand siden 1991. Han har stået i spidsen for HFK’s udvikling i mere end 20 år, og er hovedansvarlig for at klubben – som Danmarks første – fik sin egen professionelle fægtemester. Hans har ligeledes kontakten til kommunen, som han samarbejder med om at få gjort HFK til et fægtecentrum. Det er erklærede mål er at skabe rammerne, som giver den enkelte fægter mulighed for at komme så langt som talent, midler og opbakning rækker til.

Bedste resultater

      - 4 x sølv ved DM

      - Flere end 15 sejre ved hold DM

      - Københavnsmester tre gange i træk, fire i alt

      - En del af landsholdet i perioden 1993-2005

      - Flerfoldig vinder af danske ranglistestævne

      - Vinder af de åbne nordiske mesterskaber i Ystad, hold

Udenfor fægtning

Når Hans en sjælden gang i mellem ikke bruger sin tid på fægtning, driver han sin egen virksomhed, hvor han udvikler produkter der sælges i hele verden. Inspireret af sit liv som fægter, udgør sværd og skjolde i skum hovedattraktionen i sortimentet.

Er der en enkelt fægtefri weekend, holder Hans af at hugge brænde, have ild i pejsen og falde i søvn foran fjerneren.

Hvordan startede du til fægtning?

Som ung knægt, oplevede Hans sin far Sven begynde på fægtning igen, efter at have holdt nogen års pause. Hans ville naturligvis gerne med, men fik at vide, at den slags ikke var for små drenge. Det viste sig dog hurtigt, at der også var børnehold, så Hans fik lov at starte til fægtning og er blevet ved lige siden.

Hvad har du fået ud af fægtning?

Som virksomhedsejer igennem mange år, ved Hans, at en af nøglerne til succes på jobbet, er at forberede sig minutiøst – præcis som man gør det før en fægtekamp. Det gælder om at have et mål, en plan for hvordan man når målet og eventuelt en plan b. En kamps eller et mødes forløb er ikke altid til at forudse, men ved at forberede sig forbedrer man sine muligheder for at udfaldet bliver som man ønsker.

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram