Kasper Winkel Peterson

Startede med at fægte som 10-årig i fægteklubben Attaque i Birkerød i 1984. Derefter i Trekanten nogle år og i HFK fra ca. i midten af 1990’erne.

I en årrække fægtede Kasper både i Birkerød, Hellerup og Trekanten, og i over 10 år fægtede Kasper også 3 gange ugentligt på Svanemøllen Kaserne, hvor Team Danmark havde elitecenter for fægtning.

Nuværende rolle

Fægter i HFK ca. én gang om ugen.

Bedste resultater

Nummer 16 til VM i Havanna i 2003.

Nummer 21 til VM i Nimês 2001

Nummer 29 på verdensranglisten i sæsonen 2003-2004.

Nummer 13 til world cup i Venedig i 2004

Nummer 6 til world cup i Teheran 2003

Danmarksmester 1994 og 2007.

Nordisk mester i 2010

Holddanmarksmester en del gange.

Udenfor fægtning

Kasper bor sammen med Rikke og deres børn Jens, født 2011 og Eva, født 2013 i København. Arbejder som HR-konsulent og interesserer sig for at lave mad og spise så god mad som muligt - helst med familie og venner. Bruger meget gerne tid på kunst og kultur.

Fægtning, svømning og drømmen om at spille tennis er de sportslige udfoldelser.

Hvordan startede du til fægtning?

Mine forældre mødte hinanden til fægtekonkurrence i Aalborg i slutningen af 1960’erne. Begge mine forældre fægtede i fægteklubben Attaque i Birkerød - og især min mor er konkurrencefægter. Hun er veterandanmarksmester og flere gange danmarksmester og VM-deltager. Jeg er vokset op med fægtning, hvor jeg startede som tilskuer og hjælper til fægtekonkurrencer som barn. Begyndte at fægte som 10-årig, konkurrere som 11-årig og som 13-årig startede jeg med elitefægtning og konkurrencer i udlandet.

Hvad har du fået ud af fægtning?

Der er altid gode oplevelser at hente i fægtning.

Det har givet god mening at have store mål og vigtige konkurrencer. Der er spændende konkurrencer, spændende kampe og store fysiske udfordringer - og fægtemiljøet har talent og engagement - der rækker ud over det sportslige.

Som i andre sportsgrene synes jeg, at fægteverdenen er en verden, hvor man kan lade sig opsluge og nyde den gode følelse af ‘bare at være fægter’.

Engagement, følelsen af betydning og at fægtning er vigtigt, har jeg ofte brugt i andre sammenhænge.

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram